Bir İmza İle Kızlara Destek Ver


Hem Türkiye'de hem de Dünya'da her yıl yüzbinlerce kız çocuğu evlendiriliyor. Evcilik oynaması gereken yaşta evlendirilen, oyuncak bebek ile oynaması gereken zamanlarda hamile kalıp çocuğuna bakmaya başlayan kız çocukları desteğinizi bekliyor. Unicef tarafından düzenlenen kampanyaya bir imza ile katılabilirsiniz.

Unicef sosyal medya hesaplarında çocuk gelinlere dikkat çekmek için sorulan "Ahmet 32, karısı leyla ise 14 yaşındadır. İkisinin 3 yıl önceki yaşlarının toplamı kaçtır?" sorusunu matematik sorusu zannederek cevap yazılan bir toplumda erken yaşta evlendirilen çocukların fark edilmesini sağlamak için gayret göstermek gerekiyor. Bu konuda sorumluluğu üstlenen Unicef Türkiye'de ve Dünya'da çocukların eğitimine destek vermek istiyor.

Bireylerin henüz reşit kabul edilmediği 18 yaşın altında evlendirilen kız çocuklarının çocukluklarını yaşamaya hakları var. Birçoğunun rızası alınmadan evlendirilen kız çocuklarına destek olmak için bir imzanız yeterli. Formu doldurun, kız çocuklarının cinsel tacize uğramasına, rızası olmadan evlendirilmesine, eğitim haklarının ellerinden alınmasına engel olun.

http://www.kizlarasozver.org/


Bir İmza İle Kızlara Destek Ver Bir İmza İle Kızlara Destek Ver Reviewed by admin on Ocak 19, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.