Liseler Arası Maket Uçak Yarışması

Liseler Arası Maket Uçak Yarışması

Lisede okuyan kardeşlerimiz için güzel bir kampanya haberimiz var. İstanbul'un yeni hava alanının açılışı şerefine düzenlenen liselerarası maket uçak tasarım yarışması katılımcılarını bekliyor. Gençlerin havacılığa olan ilgisini arttırmak için düzenlenen yarışmada genel olarak bir insansız hava aracının belirlenen kuralları yerine getirecek şekilde tasarlanması istenecek. İnsansız hava araçları konusunda çok fazla bilginizin olmaması normal. Bu yarışmanın öncesinde seçilecek adaylara İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görevli 8 öğretim görevlisi ve 10 eğitmen tarafından teorik ve pratik eğitimler verilecek. Toplam 54 saatlik eğitimin sonunda da yarışma düzenlenecek. Yarışmada kullanılacak ekipmanlar ve yemekler de yarışma sponsorları tarafından karşılanacak.

Yarışmaya katılabilmek için İstanbul'da ikamet eden bir lise öğrencisi olmanız ve bölüm öğretmenlerinizden birinden bir adet referans mektubu almanız gerekiyor. Yarışmaya neden katılmak istediğinizi anlatan 100 karakterlik bir kompozisyon yazarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Eğitim sonrasında düzenlenecek olan yarışmaya katılanlara havaalanında staj imkânı, helikopter ile havaalanı gezisi, Macbook Pro, Macbook Air, iPad gibi birbirinden güzel hediyeler verilecek.

http://www.hayallerineuc.com/

Liseler Arası Maket Uçak Yarışması Liseler Arası Maket Uçak Yarışması Reviewed by admin on Mart 18, 2016 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.